Sunday, November 23, 2014

Tõelise seikluse algus

Sellest nädalast oleme nüüd uhked autoomanikud. Pärast mitut proovisõitu ja erinevate arvustuste lugemist otsustasime kohalikule turule toodetud Mitsubishi Magna kasuks. 1998. aastal Adelaide'is toodetud masinat kiidavad arvustused kui "good value for money" ehk auto, mis on erinevatel põhjustel pigem alahinnatud. Välimuselt ja sõiduomadustelt on tegemist tunduvalt euroopalikuma autoga kui suurem osa siinsele turule toodetud masinaid. Ka mootor on Austraalia mastaape arvestades tagasihoidlik, "kõigest" 3-liitrine V6, sest enamik siinseid suuri Forde ja Holdeneid on tavaliselt 4-liitrise mootoriga. Kütus on siin ju odav, miks mitte (90 eurosenti liiter). Aga vahemaad on pikad ja lõpuks muutub kütusekulu ikkagi oluliseks. Autol on ka gaasisüsteem, mis võimaldab veelgi odavamalt sihtpukti jõuda.
Jaanika poseerib meie uue tööloomaga (NB! kriimud olid autol juba ostes!)

Mitsubishi Magna hiilgab kuuldavasti oma töökindlusega ja selle saame me juba homme proovile panna, kui sõidame Lõuna Austraalia osariiki Waikerie linna lähedale apelsine korjama. Kaardilt vaadates üsna Melbourne'i lähedal, aga siiski 8,5 tundi autosõitu. Tööd oleksime saanud lähemalegi, kuid Victoria osariigi peamistest farmilinnadest Sheppartonist ja eriti Mildurast pole me kumbki kuulnud põrmugi head. Waikerie kohta polnud me samuti midagi head kuulnud - aga polnud kuulnud ka midagi negatiivset. Seega tasub proovida. Pealegi nüüd kui meil auto olemas, on meil täielik vabadus ja paindlikkus teha seda mida vaid soovime. Auto sai teadlikult ostetud universaalkerega, seetõttu saame tagaistmed alla lasta ja autos magada. Et elu teel olles veel mugavam oleks, ostsime õhkmadratsi, väikse matkapliidi ja muud sellist.

Seda kõike läheb meil Waikerie lähedal tingimata vaja, sest majutus on meil seal lihtsal laagriplatsil, kus duši olemasolu on enam kui kaheldav ja süüa kuskil köögis ammugi teha ei saa. Loodetavasti on seal mobiililevi ja ehk on kuskil olemas isegi koht, kus arvutit ja telefoni laadida. Väljume mugavustsoonist ja võimalik, et see blogi niipea uut postitust ei näe. Aga võib-olla pole olukord nii dramaatiline ja saame juba lähiajal oma spekulatsioone ümber lükata. Lõpuks hakkab meie Austraalia seiklus tõeliselt. Selleks me siia tulimegi.

No comments:

Post a Comment