Thursday, August 27, 2015

Arhitekti unistus on inseneri õudusunenägu

Oleme Brisbane'is, kuhu saadeti 19ndal sajandil tõrksamad vangid. Kohas, kus on imeline loodus, palju puhast joogivett ja mõnus kliima. Võrreldes Gold Coastiga on siin palju rohkem, mida vaadata. Siin on Kuninganna Victoria aegseid terassmaju, art deco stiilis hooneid, Austraalia mõistes vanu kirikuid, tänavakunsti ja palju parke, kus vohab lopsakas troopiline loodus. Brisbane'is on palju alternatiivseid poode, galeriisid ja kohvikuid igale maitsele. Tänavatel jalutades on päris suur võimalus kohata ka mõnda tänavamuusikut, vahel amatöörlikku, vahel väga tasemel kollektiivi.

Brisbane kesklinnas on tehislaguun, kus saab ennast näiteks pärast pikka poodlemist pisut värsekndada. 
 Käisime ka ise laguunis ujumas ja rannaliival peesitamas, sest just nüüd läksid ilmad lõpuks soojaks.
Laguuni ääres on parkide ala, kus saab ette võtta lühikese vihmametsa jalutusraja, seal on grillimisalad ning piknikuplatsid ning isegi avaliku alkoholi tarbimise ala nagu Tartus Pirogovi plats.
1988. aastal Maailmanäituse jaoks rajatud mitme kilomeetri pikkused alleed kulgevad jõe ja parkide vahel. Mul on nõrkus kõigi fuksia värvi õite vastu, niiet võite ette kujutada, kui väga mulle see allee meeldis.
Brisbane'i kesklinnas sulanduvad vanad kirikud kokku moodsate pilvelõhkujatega nagu lapitekk.


Brisbanes saab jõge pidi väikeste praamidega sõita ja seda täiesti tasuta. 
Inimestele vist ei meeldi siin linnas iibised.
Nende jaoks on loodud isegi eraldi ametkond. Eestis võiks ka olla näiteks künnivareste haldamise koordineerimise grupp.
Kontrastide rohkus on Austraalia suurlinnades tavaline.
UFO võtab Martini pardale.
Brisbane'is võib lihtsalt ringi jalutada ja jäädagi detaile silmitsema. Paljudel majadel on vimkad küljes, tee vaid silmad lahti. Siinne aastaringselt parajalt soe ja niiske kliima annab fantaasiale veelgi rohkem ruumi. Lisaks põnevatele arhitektuurilistele lahendustele ehitakse maju ja tänavaid ka kõiksugu põnevate troopiliste taimedega. Brisbane asub samanimelise jõe ääres, mille kallastel kasvavad mangroovid ja paljastuvad liivapangad.


Martin ütles, et sellises kohas võiks oma sünnipäeva pidada küll.
Lilledega ehitud maju on Brisbane'is päris palju.



Ratasaurikud turistide vedamiseks ja pidutsemiseks.
Mis imelik puu see on?
Moodsa kunsti muuseumis sai siseneda sürreaalsesse tuppa. 
Queenslandi kunstimuuseumis oli lisaks Austraalia uuemale kunstile ja aborigeenide kunstile ka üsna palju Aasia kunstnikke töid. Pildil on tegu Indoneesia ühiskonnakriitilise moodsa kunsti teosega. 
Brisbane'is peatusime päris õiges seljakotirändurite hostelis ehk backpackeris, kus iga päev käib melu. Siin on bassein, aed ja palju rõdusid, millelt avaneb linnale kaunis vaade, sest asume mäekünkal.  Hostel on hea asukohaga, südalinn on siit vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel.

Hosteli tegelik boss.
Homme lendame Vanuatule ja veedame seal kaks nädalat. Kuna oleme saartel, kus paljudes kohtades pole isegi elektrit, rääkimata internetist, siis meiega mõnda aega ühendust ei saa.


Kuigi siin on ilus ja soe, siis igatseme peret, sõpru ja augustikuu sumedaid õhtuid Eestis. Olge mõnusad ja nautige Eesti suve viimaseid nädalaid!

No comments:

Post a Comment